Alimente care te ajută să ai o imunitate de fier
Un sistem imunitar puternic te protejează, în această perioadă rece, de infecţiile respiratorii, de virusuri, răceli, gripă sau alte probleme de sănătate specifice sezonului de iarnă. Imunitate este strâns legată de produsele pe care le consumăm. Aşadar, ţi-am pregătit o lista cu alimente care te ajută să ai o imunitate de fier.
Vitamina şi nutrienți
Aportul dezechilibrat de vitamine şi nutrienți poate duce la slăbirea sistemului imunitar şi din acest motiv nutriţia joacă un rol esenţiale în îmbunătățirea apărării noastre naturale împotriva bolilor.
Alimente pentru imunitate
Iată ce alimente te pot ajuta să ai o imunitate de fier!
Usturoiul
Se spune că usturoiul este un antibiotic natural şi că ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor. Pentru a-și păstra proprietățile, se recomandă consumarea usturoiului crud.
Un cățel de usturoi conține până la 5 mg. de calciu, 10 mg. de potasiu și 90 de compuși sulfurici.
Astfel, uleiurile volatile sulfuroase, printre care se află şi alicina, au rolul de a opri dezvoltarea bacteriilor, virusurilor și a ciupercilor, precum și de a stimula activitatea enzimelor digestive.
Tumericul
Turmericul sau curcuma este un antiinflamator, antibacterien şi antioxidant puternic 100% natural. Acest condiment este un bun aliat în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor, susţinând un sistem imunitar puternic.
O lingură de turmeric conţine 26% din doza zilnică recomandată de mangan, 16% din doza recomandată de fier şi 5% din doza zilnică recomandată de zinc. De asemenea, mai conţine şi vitamina C, vitamina E, acid folic, fosfor, niacinina şi vitamina K.
Aşadar, una dintre cele mai bune soluţii pentru îmbunătăţirea imunității este ceaiul cu turmeric, însă acest condiment poate fi utilizat şi la prepararea diverselor mâncăruri, precum orez, linte, fasole.
Spanacul
200 de grame de spanac conțin 1 gram de fier, 30 mg. de calciu, 24 mg. de magneziu şi 160 mg. de potasiu.
De asemenea, este o sursă importantă de vitamina C şi vitamina A. Fiind bogat în vitamine, minerale și o varietate de fitonutrienți, spanacul susţine metabolism şi sistemul imunitar.
Această legume verde curăţă organismul de toxine, având rol depurativ datorat cantităţii ridicate de sulf pe care o conţine.
Spanacul se poate consuma atât crud, în salate, sau gătit.
Citeşte şi Fructe şi legume bogate în vitamina C
Sistemul imunitar este un ansamblu complex
Sistemul imunitar reprezintă un ansamblu complex de celule. Pe lângă alimentele prezentate mai sus şi citricele, fructele de pădure, broccoli, varza, salata ajută la o imunitate de fier.
Este important de menţionat că nu este bine să iei suplimente pentru imunitate fără recomandarea medicului. Însă, dacă ai o reţetă cu astfel de produse farmaceutice, aplicaţia Optimerix te ajută să găseşte cele mai convenabile preţuri!