Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A APLICATIEI OPTIMERIX

Data actualizare: 17 August 2021

 

Va recomandam sa cititi integral documentul Termeni si Conditii inainte de a decide daca il acceptati si de a continua procesul de inregistrare.

 

1. Informatii despre aplicatia Optimerix
Aplicatia Optimerix (denumita in continuare „Aplicatia” sau “Optimerix ") va este oferita de societatea INSIDE ERX S.R.L., cu sediul în Municipiul Braşov, str. Morii, Nr. 38, Etaj P, Apartament 1, Județ Braşov, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Braşov sub nr. J08/1675/2020, având cod unic de identificare 42983054, denumită în cele ce urmează „Societatea”.

2. Cum va ajuta aplicatia Optimerix
Aplicația Optimerix își propune să imbunatățească viata pacientilor, oferindu-le acces gratuit la informatii privind medicatia recomandata si constientizarea alternativelor de medicamente disponibile in tratarea afectiunilor de care sufera. Astfel, prin intermediul aplicației Optimerix puteți face economiii de până la 90% cu medicamentele, nu mai este nevoie să vă neglijați sănătatea din cauza costurilor ridicate cu medicația. Cu Optimerix, învățați să vă alegeți prețul corect pentru medicamentele dumneavoastră și să cheltuiți cu până la 90% mai puțin, lună de lună.

Cum vă ajută aplicația Optimerix dacă aveți rețete compensate și gratuite
Deși sunteți asigurat și aveți o rețetă compensată eliberată de medicum dumneavoastră, există posibilitatea ca medicamentul recomandat de medic să fie compensat parțial sau să nu fie inclus pe lista medicamentelor decontate de stat. În plus, există riscul să găsiți unele medicamente la un preț mai mare decât prețul de referință – adică să plătiți mai mult decât este necesar pentru o rețetă. Aplicația Optimerix vă oferă posibilitatea ca, printr-o simplă scanare a rețetei, să aflați ce alternative de medicamente aveți și la ce preț.

Cum vă ajută aplicația Optimerix dacă aveți rețete simple
Deși medicul indică pe rețetă denumirea comună internațională a medicamentelor, adică numele substanțelor active care tratează boala, pot exista variații mari de preț dat fiind faptul că există mai multe medicamente care conțin aceeași substanță activă și au aceeași eficiență terapeutică dar au prețuri diferite. Prin intermediul aplicației Optimerix vă puteți informa și puteți compara prețul medicamentelor, pornind de la substanța activă prescrisă de medic.

3. Cum funcționează Aplicatia
Primul pas, este instalarea Aplicației și crearea contului, conform celor menționate în cele ce urmează.

După instalarea Aplicației, scanați codul rețetei sau introduceți manual denumirea substanței active menționată de medic pe rețetă. Aplicația vă furnizează informații despre toate medicamentele care conțin respectiva substanță activă (denumirile comerciale ale medicamentelor) precum și informații despre prețurile acestora. Pe baza informațiilor furnizate de Aplicație, comparați prețurile și estimați costul total al medicației prescrise. Următorul pas este salvarea listei cu denumirile comerciale ale medicamentelor de pe rețetă cu care puteți merge la farmacie, pregătit și informat, cu rețeta configurată și valoarea totală gata estimată.

4. Instalarea Aplicatiei
Aplicația poate fi descărcată gratuit, direct din magazinul de aplicații sau prin scanarea codului QR disponibil pe site-ul optimerix.ro, cu ajutorul telefonului. Utilizatorul se inregistreaza pe baza numelui complet (nume, prenume) și a numarului de telefon. Pentru instalarea Aplicatiei, aceasta va va solicita sa ve exprimați acordul cu privire la acești Termeni și Condiții precum și să confirmați citirea și luarea la cunoștință a Politicii de confidențialitate. Acceptul Utilizatorilor se va realiza prin bifarea căsuțelor specifice, respectiv:

 • Am citit și accept Termenii și Condițiile
 • Am citit și am luat cunoștință de Politica de confidențialitate.


Prin bifarea căsuței referitoare la Politica de confiedențialitate, intelegeti că Societatea v-a respectat dreptul de a fi informați în legătură cu datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de Societatea, în conformitate cu prevederile articolelor 13 și 14 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Prezenta Aplicatie este destinata numai persoanelor fizice aflate pe teritoriul Romaniei, cu vârsta mai mare de 16 ani. Prin descarcarea si utilizarea Aplicatiei, declarati si garantati ca detineti dreptul legal, capacitatea si abilitatea de a agrea Conditiile de Utilizare. Va obligati sa notificati Societatea imediat, fara intarzieri nejustificate, atunci cand sesizati utilizarea neautorizata a datelor dumneavoastra de conectare.

Societatea poate suspenda utilizarea datelor de conectare sau a contului dumneavoastra in cazurile in care suspecteaza compromiterea securitatii acestora sau existenta unei utilizari neautorizate sau frauduloase. Aplicatia va va informa in prealabil sau, daca acest lucru nu este posibil, imediat dupa suspendarea utilizarii datelor dumneavoastra de conectare sau a contului, specificand motivele suspendarii, cu exceptia cazului in care furnizarea acestor informatii ar putea compromite masurile rezonabile de securitate sau ar contraveni legii.

Societatea va reactiva datele de conectare sau contul dumneavoastra ori va va pune la dispozitie date de conectare noi sau un cont nou, in cel mai scurt timp posibil dupa eliminarea motivelor care au determinat suspendarea initiala.

 

5. Responsabilitatea utilizatorului cu privire la informatiile furnizate
La momentul inregistrarii si la fiecare accesarea a aplicației Optimerix declarati si garantati urmatoarele:

 • ca aveti dreptul, autoritatea si capacitatea deplina de exercitiu in vederea accesarii si utilizarii Aplicatiei;
 • ca nu comunicati datele de conectare parola unei terte persoane, intrucat prin divulgarea acesteia va expuneti riscului de utilizare a contului si serviciilor de catre alte persoane.
 • sunteti exclusiv responsabil pentru mentinerea confidentialitatii si pastrarii in siguranta a datelor introduse Optimerix. Mai mult, sunteti responsabil pentru activitatile de orice natura ce au loc in contul dumneavoastra.
 • va obligati sa ne anuntati imediat de orice utilizare neautorizata a contului dumneavoastra sau de orice incalcare a securitatii contului de care deveniti constient sau pe care in mod rezonabil ar trebui sa o suspectati. Cu toate acestea, indiferent de aceasta notificare, nu vom raspunde pentru pierderile pe care ati putea sa le suportati ca urmare a utilizarii neautorizate a contului dumneavoastra (indiferent daca o astfel de utilizare se produce cu sau fara cunostinta dumneavoastra);
 • ca nu veti falsifica sau oferi informatii eronate despre identitatea sau intentiile dumneavoastra in legatura cu orice ar avea legatura cu Aplicatia;
 • ca nu veti transmite, distribui sau oferi orice informatii sau materiale care sunt in totalitate sau in parte ilegale, false, frauduloase sau inadecvate, ofensatoare sau care incalca ordinea publica si bunele moravuri;
 • ca nu veti incalca orice drept prevazut prin lege, drepturi de proprietate, drepturi intangibile, dreptul privind confidentialitatea sau datele cu caracter personal ale altora;
 • ca nu veti utiliza continutul Aplicatiei pentru a revinde, distribui sau folosi serviciile oferite.


Utilizatorul se obliga sa inregistreze doar informatii conforme cu adevarul. In cazul in nu informatiile inregistrate nu sunt corecte sau complete, utilizatorul isi asuma pe propria raspundere ca aceasta lipsa de informatie sau informatie incorecta, poate afecta predictibilitatea si eficienta estimarilor calculate de algoritmul Aplicatiei.

 

6. Prevederi diverse
Societatea nu este in niciun fel raspunzatoare de daune rezultate din accesarea neautorizata a Aplicatiei ori de orice contradictie cu prezentii Termeni si Conditii, produse utilizatorilor sau tertelor persoane. Daca in orice moment dupa inregistrarea in Aplicatia Optimerix decideti ca nu mai sunteti de acord cu acesti Termeni, va rugam sa dezinstalati Aplicatia. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica Termeni si Conditiile Aplicatiei in orice moment, prin publicarea ultimei versiuni in cadrul Optimerix. Verificati Termenii si Conditiile publicate in mod periodic. Daca folositi Aplicatia dupa ce a fost publicata o versiune modificata a Termenilor si condițiilor, se considera ca ati acceptat respectiva versiune modificata a acestui document.

Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, utilizatorul este informat ca raportul dintre acesta si furnizorul acestei Aplicatii nu are ca obiect prestarea de servicii de asistenta medicala, ci are ca obiect punerea la dispozitia acestuia a unei platforme, ce ofera posibilitatea de comparare a prețurilor medicamentelor.

Utilizatorul se obliga sa se abtina de la orice incalcare a dreptului la imagine a Societății si de la orice fapta ilicita de natura a compromite integritatea acestuia si de a pune la indoiala reputatia lui.

7. Încetarea utilizarii Aplicatiei
Încetarea utilizarii Optimerix de catre Utilizator poate interveni in urmatoarele situatii:

 • la initiativa Utilizatorului, prin dezinstalarea Aplicatiei de pe dispozitivul acestuia;
 • la initiativa Societății, daca se constata ca utilizatorul nu respecta regulile unei conduite adecvate sau prevederile Termenilor si Conditiilor ori daca nu mai subzista scopul Aplicatiei.

 

8. Limitarile aplicatiei Optimerix
Facem toate eforturile rezonabile pentru a mentine aplicatia Optimerix functionala la cele mai bune standarde. Cu toate acestea, nu suntem raspunzatori daca aplicatia Optimerix este temporar indisponibila din cauza unor probleme tehnice, care nu se afla sub controlul nostru.

Va dati acceptul ca aplicatia Optimerix nu va fi livrata fara erori sau in mod continuu, ca unele imperfectiuni nu vor fi corectate la momentul aparitiei lor.

9. Legea aplicabila
În cazul aparitiei unui conflict/neintelegeri legate de utilizarea aplicatiei Optimerix, vom incerca solutionarea conflictului respectiv pe cale amiabila, negocierile in acest sens fiind guvernate de buna credinta. Toate disputele vor fi solutionate in instantele competente din Bucuresti, cu exceptia cazurilor in care legislatia in vigoare specifica o alta jurisdictie exclusiva pentru dumneavoastra.

10. Asistenta
Daca aveti orice problema legata de functionarea aplicatiei Optimerix, ne puteti contacta la adresa de email contact@optimerix.ro