Cum ne ferim de răceli în sezonul rece?
În această perioadă a anului virozele respiratorii sau simplele răceli sunt tot mai frecvente şi multe persoane se întreabă ce pot face pentru a se feri de acestea. Îţi oferim o serie de sfaturi practice pe care dacă le urmezi riscul de a răci va fi mult mai redus.
Răceala poate fi cauzată de cel puţin 200 de virusuri. Totuşi, acestea nu sunt la fel de grave precum gripa, care poate determina apariţia unor complicaţii severe mai ales la bătrâni, copii sau la pacienţii care suferă de boli cronice.
Răceala poate fi prevenită printr-o serie de măsuri simple
Din fericire, răceala poate fi prevenită printr-o serie de măsuri simple. Aşadar, ce trebuie să faci pentru a te feri de răceală, de infecţii respiratorii şi de gripă în anotimpul rece?
Medicii sunt de părere că aceleași măsuri preventive pentru a reduce riscul de a te infecta cu COVID-19, te vor ajuta să te protejezi și de virozele respiratorii.
Sfaturi pentru a te feri de răceli în anotimpul rece
Ai şansa să nu răceşti în perioada rece dacă urmezi următoarele recomandări făcute de medici:
1. Evită spaţiile aglomerate şi contactul cu persoanele care sunt răcite.
2. Spală-te pe mâini cu săpun, mai ales după ce vii de afară şi când tuşesti sau strănuţi!
3. Acoperă-ţi gura şi nasul atunci când tuşeşti sau strănuţi cu o batistă de unică folosinţă, pe care ulteriori arunc-o!
4. Dormi minimum 8 ore pe noapte
5. Consumă alimente care conţin vitamina C (legume verzi sau citrice)
Citeşte şi Fructe şi legume bogate în vitamina C
6. Hidratează-te corect (bea în fiecare zi minim 2 litri de lichide)
7. Masca de protecţie te protejează şi de răceli, întrucât blochează transmiterea picăturilor respiratorii care ar putea conţine virusuri respiratorii.
8. Evită să îţi atingi faţă, gura, nasul sau ochii după ce ai fost în zone aglomerate, cum ar fi mijloacele de transport în comun sau magazinele.
9. Este nevoie ca în fiecare zi să faci minimum 30 de minute de mişcare.
Citeşte şi Viroza respiratorie la copii: simptome, cauze şi tratament
Pe lângă măsurile prezentate mai sus, pentru a avea un sistem imunitar puternic cel mai mult contează stilul de viaţă pe care îl ai. Aşadar, mănâncă sănătos, hidratează-te corect, fă mișcare, odihnește-te și limitează stresul din viaţa ta.
Dacă eşti răcit şi ai o reţetă de la medicul de familie, aplicaţia Optimerix îţi găseşte medicamentele de care ai nevoie la preţuri avantajoase. Descarcă şi instalează aplicaţia gratuit!