Importanța siguranței solare

În aceste luni calde de vară, este important să ținem cont de siguranța solară. Indiferent dacă îți dai seama sau nu, oricând ești în aer liber, soarele poate avea efecte negative asupra pielii și sănătății tale. Află informaţii importante privind siguranța pielii tale când stai la soare și cum să rămâi sănătos în această vară!

Soarele aduce vreme grozavă, vacanțe de vară promițătoare și un plus de vitamina D. Dar tot acel soare nu este întotdeauna bun pentru pielea și sănătatea ta. Expunerea prea multă la lumina soarelui poate duce la arsuri solare, riduri nedorite mai târziu în viață și chiar cancer de piele. Pentru a preveni daunele cauzate de soare, este important să iei măsuri proactive. Aplicarea protecției solare și evitarea razelor la soare sunt doar câteva exemple de modalități de a te proteja.

De ce este importantă siguranța solară?

Timpul necesar pentru ca o arsură solară să se dezvolte depinde de tipul de piele, de momentul zilei, de anotimp și de locul expunerii la soare. Razele soarelui conțin radiații ultraviolete (UV) care pot deteriora pielea în doar 15 minute. Deși persoanele cu pielea mai deschisă sunt mai susceptibile de a suferi daune cauzate de soare, persoanele cu tenul mai închis pot fi, de asemenea, expuse riscului de a fi afectate de soare.

Este esențial să te protejezi de soare, deoarece expunerea la UV poate provoca daune pe termen lung pielii și crește riscul de cancer de piele. 

Alte riscuri ale expunerii excesive la soare includ:

  • Insolație și deshidratare
  • Defalcarea colagenului care duce la riduri și linii fine
  • Leziuni oculare sub formă de cataractă și arsuri corneene

Folosește protecție solară pentru a te proteja

Crema solară este un element esențial al protecției solare, dar nu este suficientă singură. Cea mai frecventă greșeală a oamenilor în ceea ce privește crema de protecție solară este că nu aleg numărul SPF potrivit. Un SPF mai mare oferă mai multă protecție prin filtrarea mai multor raze UVB de la soare.

O protecție solară SPF 15 va bloca 93% din razele UVB de la soare, în timp ce o protecție solară SPF 30 va bloca 97% din razele UVB de la soare. Dacă utilizați o protecție solară SPF 50, te poți aştepta să filtrați aproximativ 98% din razele UVB de la soare. Potențialul de blocare al protecției solare începe să se limiteze la SPF-uri mai mari, cum ar fi SPF 70 și 100.

Niciun produs de protecție solară nu te va proteja la infinit. În general, se recomandă să aplici din nou protecție solară la fiecare două ore, mai ales dacă eşti activ sau dacă intri în apă şi te uzi.

Planifică ziua în funcție de intensitatea soarelui

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, soarele este cel mai puternic între 10 a.m. și 4 p.m. ora de vară, așa că este cel mai probabil să suferi arsuri în aceste ore dacă sunteți în aer liber.

Planificați activități pentru dimineața devreme sau seara, când soarele nu va fi la fel de intens și evită activitățile în aer liber în mijlocul zilei.

Indicele UV măsoară intensitatea radiației UV a soarelui. Este mai mare în zilele însorite și mai scăzută în zilele înnorate, dar poate fi totuși ridicat şi în zilele cu nori.. Nu lăsa un cer înnorat să te ispitească să rămâi prea mult timp afară, deoarece norii pot permite razelor UV să treacă.

Alte sfaturi pentru a vă proteja de soare

Pe lângă crema de protecție solară, există și alte modalități de a te proteja de soare și a limita cantitatea de soare la care eşti expus. Iată și alte sfaturi de protecție solară pe care le poţi urma:

  • Poartă îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi mâneci lungi și o pălărie.
  • Protejează-ţi ochii de soare cu o pereche bună de ochelari de soare.
  • Încearcă să te asiguri că stai  la umbră atunci când soarele este cel mai puternic. Momentele critice pentru a fi atent la soare includ dimineața târziu și după-amiaza, precum și în weekend și vacanțe, când este posibil să fiți afară pentru perioade lungi.
  • Urmăreşte leziunile pielii și semnele cancerului de piele, cum ar fi pete noi sau răni care nu se vindecă și modificări ale culorii sau mărimii alunițelor existente.

Concluzie

Dacă pleci pentru o zi în vacanță la soare, mai ales în timpul verii, vei dori să te asiguri că eşti protejat de soare. Respectarea acestor sfaturi de siguranță la soare te poate ajuta să ai grijă de pielea ta și de sănătatea generală. Dacă suferi de probleme de sănătate legate de soare și ai nevoie de medicamente pe bază de rețetă, Optimerix vă poate economisi până la 90% reducere la medicamentele de marcă și generice. Iată cum funcţionează aplicaţia Optimerix! 

 

importanta-sigurantei-solare.jpg