Impactul pozitiv al tehnologiei mobile în viaţa pacienţilor

Întrebarea pe care toți pacienții cronici şi-o adresează când primesc pentru prima dată o reţetă emisă de medic este cât urmează să îi coste medicamentele.

Îngrijorarea este una firească și este motivată de creşterile constante ala preţurilor la medicamente. În plus, deși pacienții cronici beneficiază de rețete compensate, nu toate medicamentele sunt 100% gratuite, ceea ce presupune ca bolnavul să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi urma tratamentul.

Tehnologia schimbă modul în care ne îngrijim sănătatea

Tehnologia mobilă le permite acum pacienților să îşi îngrijească și să-și monitorizeze sănătatea. În plus, cu ajutorul social media aceștia pot adera la comunităţi virtuale de bolnavi prin care să se documenteze despre prețul şi stocul anumitor medicamente.

O altă tendință care a luat amploare este marcată de aplicațiile mobile care trimit mementouri zilnice - utilizatorii nu uită astfel niciodată să își ia pastilele. Nu numai că aceastea permit pacienților să urmărească consumul de medicamente, dar pot determina și starea lor de spirit.

Deseori, toate aceste aplicații se completează cu funcții prin care pacienții au acces la prospecte și indicații de adminstrate, însă, din păcate, marea majoritate adresându-se publicul străin, sunt create în limba engleză.

Optimerix: prima aplicație mobilă dedicată pacienților cronici români

Incertitudinea și teama de neprevăzut sunt sentimente normale atunci când cineva află că suferă de o nouă afecțiune. De cele mai multe ori, acestea se instalează ca urmare a lipsei de informare cu privire la modul în care pacienții trebuie să se îngrijească.

Marea majoritate a pacienților nu înțelege de ce li se recomandă anumite mărci de medicamente, ce înseamnă o substanță activă și sunt complet neștiutori când ajung în farmacie și trebuie să aleagă un anumit produs farmaceutic.

Optimerix vine în sprijinul pacienților din România, pentru a-i ajută să aleagă cea mai convenabilă combinație de medicamente, în funcție de reteţa eliberată de medic.

Este prima aplicație mobilă de pe piață, construită sub forma unui comparator online de prețuri. Cu câteva click-uri, bolnavii au posibilitatea să găsească rapid toate medicamentele existente pe piață ce conțin substanța activă de care au nevoie și să compare prețurile.

În cunoștiință de cauză, ei merg mai departe în farmacie și știu exact ce marcă de medicament să ceară, astfel încât să nu fie suprinși de costuri neprevăzute.

Cum funcționează aplicația ?

Descarcă aplicația pe telefonul mobil, pe urma:

1) Scanează codul QR de pe rețeta ta sau caută manual substanța activă

1) Compară prețurile diverselor mărci de medicamente

3) Alege varianta potrivită bugetului tău

Pe scurt, cu Optimerix înveți să alegi întotdeauna prețul corect și să ajungi să cheltuiești cu până la 90% mai puțin pe medicamente. Descarcă acum direct din Google Play sau App Store.

impact pozitiv sanatate aplicatie