Cinci alimente care previn diabetul

Statisticile privind numărul de români care sunt diagnosticaţi cu diabet sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Per total, aproximativ 1,5 milioane de persoane din ţara noastră suferă de această afecţiune cronică. Din păcate, diabetul este o afecţiune pe care dacă nu o tratezi, poate determina apariţia unor la complicaţii severe şi poate duce chiar la deces. Pacienţii care suferă de diabet sunt nevoiţi să-şi măsoare glicemia, uneori zilnic, să-şi ia medicamente, și li se recomandă să facă exerciţii fizice regulate şi să aibă o dietă controlată. În schimb, dacă vrei să previi această boală, ţi-am pregătit o listă cu cinci alimente pe care trebuie să le consumi constant.

1. Avocado

Avocado este un fruct delicios care te poate ajuta să-ți reglezi nivelul de zahăr din sânge. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase şi, din acest motiv, te va proteja de hipertensiune, de un posibil accident vascular şi te va ajuta să previi bolile de inimă.

2. Scorțișoara

Scorțișoara se numără printre condimentele care te pot ajuta să îţi reglezi nivelul glucoză din sânge. Din fericire, scorţişoara are un gust pe care îl adorăm cu toţii. Aşadar, nu evita să o foloseşti. Pune-o în deserturi, în cafea sau în ciocolată caldă, şi, de ce nu, şi în mâncăruri. Alături de varză sau de vinete.

3. Ciocolata

Ştim că sună ciudat, dar ciocolata previne diabetul. Este însă vorba de ciocolata neagră, care conţine un procent ridicat de cacao. Există multe cercetări, printre care şi o cercetare publicată recent de American Heart Association, care arată că persoanele care consumă zilnic un cubuleţ de ciocolată au un risc mai mic de diabet, hipertensiune arterială şi de alte boli de inimă. Vorbim, însă, de un singur un cubuleţ de ciocolată pe zi, nu mai mult!

4. Fulgii de ovăz

Dacă mănânci un castron de fulgi de ovăz cu lapte sau iaurt, în fiecare dimineaţă, vei reduce riscul de a te îmbolnăvi de diabet. Specialiştii în nutriţie spun că ovăzul conţine o fibră numită Beta - Glucan care poate face minuni atunci când vine vorba de reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ai grijă însă ca aceste cereale să nu conţină zahăr adăugat. Cel mai bine ar fi să cumperi fulgi de ovăz simpli şi să adaugi tu la fiecare masă diverse nuci sau fructe, precum afine, coacaze, zmeura etc.

5. Ceaiul verde

Capacitatea organismului de a absorbi zaharurile din sânge creşte atunci când consumi ceai verde. Totul se întâmplă datorită unor substanţe numite flavonoide, care au capacitatea de a reduce inflamaţia din corp. În plus, ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanţi care previn îmbătrânirea şi ne contribuie la menţinerea unei stări de sănătate cât mai bună.

Pentru a preveni diabetul, urmează sfaturile de mai sus, însă dacă deja ai fost diagnosticat cu diabet, nu neglija tratamentul recomandat de medic. Prin urmare, dacă ai o reţetă compensată pentru diabet pe care trebuie să o ridici lunar de la farmacie, aplicaţia Optimerix te poate ajuta să găseşti cele ieftine medicamente.

alimente care previn diabetul