Alimente care previn artrita

Artrita este o afecţiune inflamatorie cumplită, care constă în umflarea şi sensibilitatea uneia sau mai multor articulații. Printre simptomele acestei boli se numără durerea şi rigiditatea articulațiilor. În plus, durerile şi inflamaţia se agravează odată cu înaintarea în vârstă.

Per total, există aproximativ 200 de forme de artrită, printre cele mai des întâlnite fiind: artrita inflamatorie, artrita degenerativă, reumatoidă, artrita infecțioasă, metabolică şi artrita psoriazică.

Principalele simptome ale artritei sunt:

  • durere
  • rigiditate
  • umflătură
  • roşeaţă
  • capacitate de mișcare scăzută

Cauzele artritei

Cauzele apariției artritei diferă în funcţie de forma de artrită. Aşadar, nu există o singură cauză pentru toate tipurile acestei afecţiuni, însă printre cele mai comune se numără: probleme de metabolism, un sistem imunitar slăbit, accidentările, existenţa unei infecţii. La acestea se adaugă şi factorii ereditari.

Alimente care previn artrita

Alimentaţia deţine un important în prevenirea artritei. Există o serie de alimente care previn inflamaţia în organism. Ce ar trebuie să mâncăm pentru a preveni această afecţiune?

Omega-3 și Omega-6 reduc inflamaţia

Produsele alimentare care conţin Omega-3 și Omega-6 sunt indicate pentru prevenirea artritei. Diferite tipuri de peşte (somon, sardine, ton, macrou) şi seminţele și oleaginoasele (nuci, alune, caju, migdale sau seminţe de in), precum şi uleiul de măsline şi peşte au proprietăţi antiinflamatorii.

Alimente în vitamine şi minerale

Vitaminele D , B, C, A și K, și minerale (calciu, magneziu, fier) ajută de asemenea la reducerea inflamaţiei din organism. Aşadar, consumă constant legume şi fructe crude, fie că este vorba de cele verzi (salată verde, spanac, varză, pătrunjel, broccoli) sau de cele colorate (dovleac, ardei iute, banane, fructe de pădure, măceşe).

Citeşte şi Fructe şi legume bogate în vitamina C

Proteinele de origine vegetală previn artitra

Şi proteinele de origine vegetală previn artrita. Este vorba de ciuperci, fasole, năut, linte roşie sau verde. Toate acestea conţin atât proteine, cât şi minerale care susţin sănătatea oaselor și a articulațiilor.

Rolul colagenul în prevenirea artitrei

Colagenul deţine un rol esenţial în prevenirea artritei. Acesta se poate obţine prin fierberea pielii, tendoanelor, ligamentelor şi a oaselor în apă. Se obține de obicei de la vaci sau porc. Organismul nostru foloseşte aminoacizii gelatinei pentru a reconstrui colagenul, cartilajele și țesuturile conjunctive din articulații.

Printre alimentele care conţin gelatină preparate de români în mod constant se numără piftia, precum şi ciorba de oase.

Citeşte şi Cinci alimente care previn diabetul

Dacă suferi deja de artrită trebuie să ştii că un regim alimentar sănătos format din alimente prezentate mai sus te poate ajută să reduci durerea şi inflamaţia.

În general, artrita este tratată cu medicamente recomandate de medic, terapie fizică şi intervenție chirurgicală în cazurile grave.

Dacă medicul ţi-a prescris o reţetă cu medicamente pentru artrită, aplicaţia Optimerix te poate ajuta să găsești cele mai ieftine produse farmaceutice, realizând economii substanţiale de până la 90%.

Aplicaţia Optimerix se poate descărca gratuit din Google Play şi App Store.

alimente_prevenire_artrita