DEMO: Cum scanezi o reţetă compensată cu ajutorul aplicaţiei Optimerix?

Aplicaţia Optimerix îţi oferă posibilitatea să scanezi reţeta compensată electronică pe care medicului ţi-a prescris-o şi să afli care sunt cele mai mici preţuri pentru medicamentele de care ai nevoie. În acest demo, îţi arătăm cum poţi face acest lucru.

Cum se face scanarea unei reţete electronice?

Deschideţi aplicaţia şi alegeţi opţiunea ”Reţetă Electronică”. Scanaţi codul QR de pe reţetă. Atenţia, pentru a fi scanat, trebuie să ţineţi cu telefonul drept, deasupra reţetei la o distanţă de aproximativ 10 cm. Deplasaţi stânga-dreapta sau sus-jos telefonul astfel încât codul QR să se încadreze în cadrul indicat de camera de scanare. 

După ce aţi scanat reţeta, pe ecran vor apărea numele pe care a fost emisă prescripţia, vârsta pacientului, precum şi medicamentul / medicamentele incluse pe prescripţia medicală. Este vorba de substanţa activă, aşa cum medicii trebuie să facă prescripţia. 

Citeşte şi DEMO: Cum cauţi un medicament pe Optimerix şi ce alternative de preţ poţi primi?

Preţuri diferite pentru aceeaşi substanţă activă

În cadrul reţetei folosite pentru acest demo, avem substanţa activă "metforminum". Aceasta are mai multe denumiri comerciale, iar preţurile pentru aceste medicamente diferă. Substanţa este compensat 100% doar pentru medicamentul cu cel mai mic preţ. 

"Metforminum" este un medicament utilizat de pacienţii cu diabet zaharat non insulino-dependent (de tip 2), în special la pacienții obezi, când nu se poate exercita un control metabolic eficient numai prin dietă și exercițiu fizic.

De asemenea, în partea dreaptă este trecută şi cantitatea, adică numărul de pastile pentru care s-a eliberat reţeta. 

Mai departe, trebuie să dați click pe butonul "CALCULEAZĂ" şi veţi vedea variantele de preţ. Pentru substanţa activă precizată mai sus există trei variante de retetă disponibile la diferite preţuri. Cel mai mic preţ este 0 lei (zero lei), iar cel mai mare preţ este 16,19 lei. De asemenea, mai există o variantă de preţ de 15,47 lei. 

Salvează reţeta

După aceea, trebuie să alegi varianta de preţ care este convenabilă pentru tine. Preţurile sunt calculate pentru numărul total de bucăţi prescrise în reţetă. Apasă butonul "SALVEAZĂ REŢETA". Trebuie să denumeşti reţeta. Este indicat să adaugi o denumire simplă pentru a putea găsi documentul salvat uşor. Aplicaţia adaugă automat la denumire şi data pentru ca să ştii când ai salvat reţeta şi pentru ce lună este prescripţia. 

După ce ai salvat reţeta poţi la farmacie cu "lecţia" pregătită, astfel încât să faci economii importante, de până la 90%, din costul total cu medicamentele.

Poţi instala acum gratuit aplicaţia Optimerix din Google Play şi AppStore.

demo_cum se scaneaza cu ajutorul aplicatiei oprimerix.jpeg