Ce avantaje aduce aplicaţia Optimerix pentru pacienţii români?

Digitalizarea este un proces complex care are puternice implicații în toate domeniile. Dezvoltarea tehnologiei este foarte rapidă și, fie că ne dăm sau nu seama, face parte din viața noastră de zi cu zi. În acest context, digitalizarea sănătăţii reprezintă un deziderat la nivel european, inclusiv în România. Un sistem de sănătate digital reprezintă un domeniu multidisciplinar, care abordează multe sectoare, printre care se numără şi cel al medicamentelor.

Medicamente prea scumpe

Pacienții români sunt tot mai nemulţumiţi de faptul că le sunt recomandate medicamente scumpe, cu toate că pe piaţa există medicamente alternative echivalente mai ieftine şi care conţin aceeaşi substanţă activă şi sunt la fel de eficiente.

Dacă lună de lună ai de ridicat o reţetă medicală, iar preţul pe care trebuie să îl plătești suplimentar pentru medicamente este în creştere, aplicaţia mobilă Optimerix este soluţia pentru tine. 

În contextul digitalizării, lansarea pe piaţă a unei aplicaţii pentru medicamente reprezintă un pas înainte extrem de important pentru dezvoltarea unui sistem de sănătate echitabil pentru toţi pacienţii indiferent de venituri.

Optimerix susţine un sisteme de sănătate accesibil pacienţilor

Aplicaţia a fost creată pentru a susţine dezvoltarea unui sistem de sănătate accesibil pacienţilor, indiferent de venituri, aducând economii importante lună de lună.

Optimerix este prima aplicație mobilă de pe piața locală, construită sub forma unui calculator sau comparator online de prețuri. Mai exact, vorbim de un instrument care simplifică viaţa pacienţilor, oferindu-le preţurile cele mai convenabile pentru medicamentele de care ei au nevoie. 

Citeşte şi Impactul pozitiv al tehnologiei mobile în viaţa pacienţilor

Găseşte cele mai ieftine medicamente

Aplicaţia a fost creată special pentru ca pacienţii să poată face cea mai bună alegere din punct de vedere financiar privind medicamentele de care au nevoie, în funcție de rețeta eliberată de medic. Aceasta reprezintă o soluţie simplă şi utilă pentru persoanele care trebuie să îşi ridice în fiecare lună prescripţiile din farmacii.

Prin urmare, Optimerix ajută românii să găsească cele mai ieftine medicamente şi să estimeze rapid cât urmează să plătească pentru tratamentul lor, facând economii de până la 90% din costurile totale cu medicamentele.

Medicamentele care lipsesc de pe piaţă

De asemenea, dacă medicul ţi-a prescris un anumit medicament care nu se găseşte în farmacii, aplicaţia Optimerix îţi poate fi de folos. Ea te ajută să găseşti medicamentele care conţin aceeaşi substanţă activă şi, astfel, nu vei fi nevoit să amâni tratamentul sau să îl întrerupi dacă există o discontinuitate cu aprovizionarea în România a unor produse farmaceutice. 

Cu Optimerix poţi administra eficient reţetele medicale

Un alt avantaj adus de aplicaţie este următorul: cu ajutorul Optimerix estimezi rapid costul rețetei tale, 100% online, cu doar câteva clickuri. De asemenea, administrezi eficient mai multe reţete medicale pentru tine și familia ta, pe o singură platformă. 

În plus, cu Optimerix, ai acces simplu și rapid la o sursă sigură de informare, disponibilă 24/7 privind modul de administrare a medicației şi petreci mai puțin timp în farmacii pentru a găsi cele mai bune variante de preț. 

Aşadar, Optimerix își propune să accelereze alături de pacienţii români tranziția către un sistem de sănătate digital accesibil tuturor, indiferent de venituri.

Dacă te regăseşti în oricare din situaţiile prezentate mai sus, este momentul să instalezi din GooglePlay sau AppStore aplicaţia Optimerix şi să afli care este tratamentul convenabil pentru tine! 

avantaje-aplicatie-optimerix.png