Cum pot aplicaţiile mobile ajuta pacienţii să beneficieze de costuri reduse la medicamente?

Nu doar în România pacienţii se chinuie să îşi acopere costurile cu medicamentele. Situaţia este similară atât în alte state din Europa, cât şi în Statele Unite, ca să nu mai vorbim despre ţările aflate în curs de dezvoltare. Aşadar, s-a ajuns în situaţia în care în prezent, nevoia de informații accesibile cu privire la utilizarea medicamentelor nu a fost niciodată mai mare.

Ce avantaje aduc aplicaţiile mobile pacienţilor?

La nivel mondial, pe piaţă, există un număr copleșitor de mare de medicamente disponibile care au aceeaşi substanţă activă, însă denumiri comerciale diferite. În era digitalizării, aplicaţiile mobile sunt cele care pot ajuta pacienţii să să obțină informații despre medicamentele prescrise de medic, despre variantele de tratament disponibile în ţara lor, precum şi posibilitatea de a face economii importante atunci când cumpără produsele farmaceutice de care au nevoie. 

Cu ajutor acestor aplicaţii, persoanele pot căuta, compara și gestiona în mod inteligent medicamentele şi reţetele medicale pe care trebuie să le ridice din farmacii. 

Ţări care folosesc aplicaţii pentru gestionarea reţetelor

De exemplu, în Spania şi Italia, o aplicaţie numită Pharmawizard ajută cetăţenii acestor ţări să își gestioneze mai bine sănătatea, în special în ceea ce privește medicamentele administrate de medic. Printre beneficiile pe care italienii şi spaniolii le au cu această aplicaţie se numără scăderea cheltuielilor pentru asistența medicală, economii importante, precum și prevenirea unor erori legate de administrarea unor medicamente. 

În Statele Unite, GoodRx şi WeRx, oferă avantaje similare. Aplicaţiile ajută americanii să realizeze economii importante cu costurile medicamentelor şi oferă acces la informaţii importante despre medicamentele generice pe care pacienţii le pot cumpăra. 

O altă aplicaţie este LowestMed, care funcţionează pe acelaşi principiu. 

Lansarea Optimerix, un pas important pentru România

În România, pacienţii au la dispoziţie şi ei o aplicaţie care îi ajută să realizeze economii de până la 90% cu medicamentele. Lansarea pe piaţă a Optimerix reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unui sistem de sănătate digital și echitabil, accesibil tuturor românilor, indiferent de venituri. 

Mai exact, Optimerix ajută pacienţii să estimeze rapid costul reţetelor medicale, 100% online, cu doar câteva clickuri, să administreze eficient mai multe reţete medicale, pe o singură platformă, şi să compare singuri prețul medicamentelor de care au nevoie, găsind astfel varianta cea mai potrivită bugetului propriu.

Aplicaţia Optimerix se poate descărca gratuit din Google Play şi App Store.

aplicatiile-mobile-un-ajutor-pentru-pacienti.jpg