Tratamentul cu statine: Cum te ajuta Optimerix să găsești statine și care este prețul lor dacă ai nevoie?

Statinele sunt o clasă de medicamente folosite pentru a scădea nivelul colesterolului şi pentru a trata colesterolul ridicat și boala coronariană prin reducerea producției de colesterol în ficat.

Pentru ce afecţiuni se prescriu statine?

1. Boala coronariană (47%)

2. Colesterol ridicat (47%)

3. Trigliceride ridicate (6%)

Exemple statine populare

Acestea sunt cele mai populare statine folosite pentru a trata afecţiunile prezentate mai sus:

Atorvastatină

Clasa de medicamente: statine

Atorvastatina  este un medicament ieftin care scade nivelul de colesterol și trigliceride din sânge. Atorvastatina poate reduce, de asemenea, riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral la pacienții cu factori de risc pentru boli de inimă. Acest medicament este mai popular decât medicamentele comparabile. Din 2011, este disponibil în versiuni generice și de marcă. Atorvastatina generică cât si cea originală este acoperită în mare parte de CAS, iar cu ajutorul Optimerix veți vedea co-plata dacă dețineți o rețetă cu acest produs.

Simvastatină

Clasa de medicamente: statine

Simvastatina (Zocor, Simvastatin Aurobindo, Simvastatin Terapia, etc) este un medicament ieftin utilizat pentru scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Simvastatina poate reduce, de asemenea, riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral la pacienții cu factori de risc pentru boli de inimă. Acest medicament este puțin mai popular decât medicamentele comparabile. Este disponibil în versiuni generice și de marcă. Simvastatina generică cât și cea originală este acoperită în mare parte de CAS, iar cu ajutorul aplicaţiei Optimerix veţi putea afla co-plata dacă dețineți o prescripţie medicală cu acest produs.

Rosuvastatină

Clasa de medicamente: statine

Rosuvastatina (Crestor, Rosuvastatina aurobindo, Roswera, Rosuvastatina terapia, etc) este un medicament ieftin utilizat pentru a reduce nivelul colesterolului. Este puțin mai puțin popular decât alte statine. Este disponibil în versiuni de marcă și generice. Rosuvastatina generică cât și cea originală este acoperită în mare parte de CAS, iar cu ajutorul Optimerix veți afla co-plata dacă dețineți o rețetă cu acest produs.

Pravastatina

Clasa de medicamente: statine

Pravastatina (Pravator) este un medicament ieftin utilizat pentru prevenirea sau încetinirea problemelor medicale, cum ar fi ateroscleroza (întărirea arterelor), care sunt cauzate de grăsimile care blochează vasele de sânge. De asemenea, poate fi utilizat pentru a preveni anumite tipuri de probleme cardiace și ale vaselor de sânge la pacienții cu factori de risc pentru probleme cardiace. Acest medicament este puțin mai popular decât medicamentele comparabile. Pravastatina originală este acoperită în mare parte de CAS, iar cu ajutorul Optimerix puteţi afla ce valoare are co-plata dacă dețineți o rețetă cu acest produs.

lovastatina

Clasa de medicamente: statine

Lovastatina (Lovastatina Arena, Medostatin) este un medicament ieftin utilizat împreună cu o dietă adecvată pentru a scădea nivelul colesterolului și al trigliceridelor (grăsimi) din sânge. Acest medicament este puțin mai puțin popular decât medicamentele comparabile. Lovastatin este disponibil numai ca medicament generic; toate mărcile au fost întrerupte. Lovastatina este acoperită în mare parte de CAS, iar cu ajutorul Optimerix veți vedea cât este co-plata dacă dețineți o prescripţie cu acest produs.

Fluvastatina

Clasa de medicamente: statine

Fluvastatina (Lescol XL, Fluvastatin Arena) este un medicament utilizat cu o dietă adecvată pentru a scădea colesterolul și trigliceridele (grăsimile) ridicate din sânge. Acest medicament este mai puțin popular decât medicamentele comparabile. Generic este disponibil sub denumirea Fluvastatin Arena. Fluvastatina este acoperită în mare parte de CAS, iar cu ajutorul aplicaţiei Optimerix veți vedea co-plata dacă dețineți o rețetă cu acest produs.

Cum te ajută Optimerix să găsești statine și care e prețul lor?

Unii pacienți pot avea nevoie de medicamente - cum ar fi statine de genul atorvastatină, simvastatină, rosuvastatină, pravastatină, fluvostatină, etc pentru a-și trata nivelul crescut de colesterol și vor primi de la medicul de familie o rețetă electronică în acest sens, al cărui cod QR îl veți scana în aplicația Optimerix la fluxul "rețetă electronică" și veți afla toate variantele posibile de medicamente care există pe piața din România.

Aplicația vă ajută să vizualizați cele mai ieftine medicamente existente în ţara noastră, dar si cele mai scumpe trecând și prin cele intermediare şi vă calculează costul total pe care trebuie să-l plătiți la farmacie. De cele mai multe ori, diferenta intre varianta cea mai ieftina găsită de aplicație și varianta cea mai scumpă poate fi si de cateva sute de lei.

Dacă nu aveți încă o rețetă și vreți să vedeți ce variante de atorvastatină există pe piață și cât costă mergeți în aplicația Optimerix la fluxul "rețetă simplă" și căutați atorvastatinum, iar aplicația returnează o sumedenie de produse care conțin atorvastatinum. Se poate alege de pe butonul filtrează forma de prescriere unde avem variantele OTC, P-6L, P-RF, PR, iar aceste prescurtări dacă nu știți ce înseamnă le aveți explicate dacă mergeți la butonul "Ajutor" din interfața principală a aplicației. La fel se poate căuta și simvastatină, rosuvastatină, pravastatină, fluvostatină.

Cu ajutorul tab-ului "Filtrează" avem posibilitatea să alegem din "Substanța Activă" varianta de atorvastatinum simplă, necombinată cu alte produse  și există tot felul de combinații de "atorvastatinum+amlodipinum", "ezetimibum+atorvastatinum", sub diferite forme farmaceutice și concentrații (compr, capsule,  compr filmate, etc). Toate acestea vă ajută să știți ce produse există pe piață, în funcție de ce afecțiune aveți, să vedeți prospectul produsului, modul de ambalare, iar dacă produsul intră în categoria "medicament", adică cu rețetă de la medic, puteți da click pe el și în dreptul prețului veți vedea că aplicația vă arată prețul maxim per cutie și co-plata pe lista A dacă veți obține o rețetă de la medic. 

Aplicația Optimerix are și butonul de ordonează după (cel mai ieftin, cel mai scump, relevanță) și foarte important, dacă alegeti ordonarea după "cel mai ieftin", aplicația ordonează produsele în funcție de prețul per pastilă, nu per cutie, lucru care vă ajută să vedeți într-adevăr care este cel mai ieftin produs. 

Într-o etapă foarte apropiată, când o să se listeze cât mai multe farmacii în aplicație și își vor prezenta ofertele comerciale vor fi prezente și prețurile la OTC-uri în fiecare farmacie și aveți șansa să câștigați și cupoane de reducere, atât la rețete cât și la vânzare liberă dacă vă prezentați cu ele în farmacii.


Instalează acum aplicaţia Optimerix din Google Play şi AppStore pentru a putea căuta cele mai convenabile preţuri pentru statine!

tratamente-statite-preturi.jpg