6 moduri de a face față astmului și alergiilor

Îţi prezentăm şase moduri de a face față astmului și alergiilor, în contextul în care din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu aceste probleme medicale

Atât de mulți oameni din întreaga lume se luptă cu astmul și alergiile încât a devenit obișnuit să trăiască cu ele și să nu caute alinare. Severitatea și declanșatorii specifici variază în funcție de individ, dar este important să luați măsuri preventive și să obțineți medicamente fără prescripție medicală, dacă este necesar, pentru a ajuta la tratarea astmului și a alergiilor.

Astmul și alergiile afectează aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume. Diferiți oameni au sensibilități diferite la polen, părul animalelor de companie, praf și alți factori declanșatori. Deși ar putea părea dificil să vă identificați exact declanșatorii, un medic poate testa tipul exact de alergii pe care îl aveți.

Există mai multe medicamente pe bază de rețetă și fără prescripție medicală care pot ajuta la ameliorarea simptomelor de astm și alergii. Pe lângă medicamente, veți dori și să luați măsuri preventive.

Care sunt tipurile și nivelurile de severitate ale astmului și alergiilor?

Potrivit specialiștilor, există diferite tipuri de astm. Diferitele tipuri de astm includ astmul indus de efort, astmul profesional, astmul copilăriei și astmul alergic. Astmul poate varia, de asemenea, ca severitate.

Astmul intermitent 

Astmul intermitent se dezvoltă cu simptome care apar mai puțin de două ori pe săptămână. Erupțiile nocturne pot apărea mai puțin de două ori pe lună.

Astmul bronșic ușor persistent

Astmul bronșic ușor persistent se dezvoltă cu simptome care apar de mai mult de două ori pe săptămână, dar nu zilnic. Erupțiile nocturne pot apărea de mai mult de două ori pe lună, dar nu săptămânal.

Astmul moderat persistent

Astmul moderat persistent se dezvoltă cu simptome care apar în fiecare zi. Erupțiile nocturne pot apărea de mai multe ori pe săptămână.

Astmul bronșic sever și persistent 

Astmul bronșic sever și persistent se dezvoltă cu simptome care apar în fiecare zi. Erupțiile nocturne pot apărea pe tot parcursul nopții cel puțin o dată pe săptămână.

Simptomele astmului pot varia de la o persoană la alta. De exemplu, o persoană poate avea doar o ușoară respirație șuierătoare, în timp ce alta poate avea perioade de dificultăți de respirație, împreună cu tuse și constrângere în piept.

Care sunt modalitățile de a face față astmului și alergiilor?

Medicamentele pot ajuta la reducerea simptomelor alergice și la controlul atacurilor de astm. Ele funcționează în general prin deschiderea căilor respiratorii sau scăderea răspunsului imun al organismului la un alergen sau declanșator. Discutați cu medicul despre cel mai bun medicament pentru dvs., mai ales dacă aveți simptome severe.

Modificările stilului de viață pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor. Medicul vă poate recomanda în plus față de luarea medicamentelor și să vă schimbați mediul sau obiceiurile. Iată 6 sfaturi pentru a trăi cu astm și alergii:

Cunoașteți-vă mediul și declanșatorii pentru a gestiona simptomele astmului şi alergiilor!

Puteți juca un rol activ în gestionarea simptomelor dvs. învățând despre mediul dumneavoastră. Deși nu vă puteți controla întotdeauna mediul înconjurător, puteți identifica ceea ce vă declanșează simptomele.

Fie că este vorba de polen, substanțe chimice sau stres (da, stresul este un declanșator!), trebuie să știi ce declanșează astmul bronșic sau să recunoști când ai probleme și ce l-ar putea cauza.

Citeşte şi Cum se manifestă alergia la ambrozie?

Elaborați un plan de acțiune

Cheia este să vă cunoașteți factorii declanșatori și să fiți pregătit pentru ei. Este util să aveți un plan de acțiune pentru astm.

Un plan scris explică cum să faceți față diferitelor situații, inclusiv când și cum să luați medicamente, când să mergeți la medic sau la camera de urgență și ce pași să urmați dacă simptomele dvs. scapă de sub control.

Stați înăuntru în zilele uscate și cu polen ridicat

Pentru persoanele cu alergii și astm, polenul este unul dintre cei mai mari declanșatori ai simptomelor. Polenul poate provoca tuse, respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept și dificultăți de respirație - toate sunt simptome clasice ale astmului.

Când cantitatea de polen este mare, cel mai bine este să stați înăuntru cât mai mult posibil. Țineți geamurile închise și utilizați aparatul de aer condiționat cu filtru HEPA. Luați-vă medicamentele conform instrucțiunilor, inclusiv toate medicamentele preventive.

Stați departe de fum și poluare

Alături de alergenii din aer, toxinele din locațiile industriale, centralele electrice cu cărbune și gazele de eșapament a mașinilor pot cauza probleme grave celor cu astm și alergii. Dacă aveți astm sau alergii, asigurați-vă că rămâneți la curent cu indicele de calitate a aerului în care locuiți, verificând prognoza zilnică.

Acolo unde este posibil, stați în casă când poluarea este mare. Poluanții din aerul exterior pot pătrunde în casa voastră prin ușile și ferestrele deschise, așa că păstrați-vă casa cât mai etanș posibil.

Scăpați de dezordinea care aduna praful

Dezordinea este un loc în care se acumulează praful și alergenii și poate face ca sarcina de curățare să fie și mai dificilă.

Primul pas pentru a elimina dezordinea este să scăpați de articolele pe care nu le mai vreți sau nu mai aveți nevoie. S-ar putea să fie mai ușor de spus decât de făcut, mai ales dacă sunteți foarte stângător din fire. Dar încercați să rețineți că, cu cât este mai puțină dezordine în casa dvs., cu atât va fi mai ușor să gestionați praful și murdăria.

Cunoașteți semnele de avertizare ale unui atac de astm

Dacă aveți astm bronșic, știți importanța recunoașterii semnelor de avertizare pentru atacul de astm și  învățați cum să preveniți un atac de astm. Un atac de astm poate fi ușor sau sever, durând câteva minute sau câteva zile. Cel mai bun mod de a evita un atac de astm bronșic este să urmați planul de acțiune scris pentru astm, conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră.

Următoarele sunt semne de avertizare că este posibil să aveți un atac de astm:

  • Citiri scăzute ale debitului de vârf atunci când se utilizează un debitmetru de vârf
  • Tuse, mai ales noaptea
  • Senzație de oboseală, slăbiciune sau fără respirație
  • Oboseală severă sau oboseală
  • Wheezing (un suierat cand respirați)

Preluați controlul asupra astmului și alergiilor

Astmul afectează milioane de oameni și familiile acestora. Cunoscând pașii pe care îi puteți urma pentru a vă controla astmul bronșic și alergiile, acest lucru vă ajută pe dumneavoastră sau pe cei dragi să preveniți complicațiile.

Este esențial să vă educați cu privire la semnele și simptomele astmului și alergiilor, astfel încât să puteți recunoaște problemele și să le tratați exact atunci când apar. Asumați-vă controlul asupra sănătății — nu vreți să fiți îngrijorat doar pentru că vă zgârie gâtul sau pentru că tușiți. Fiind conștienți de situație, informați și pregătiți, veți fi într-o poziție mai bună pentru a gestiona orice probleme care apar.

Dacă sunteți în căutarea ajutorului pentru plata medicamentelor prescrise pentru alergii sau astm, aplicaţia Optimerix este aici pentru a vă ajuta. Puteți economisi până la 90% la medicamentele de marcă și generice pentru astm și alergii. Iată cât de simplu funcţionează aplicaţia Optimerix!

astm-alergii-medicamente-si-preventie