Importanța sănătății prostatei și cum vă poate ajuta Optimerix să găseşti cel mai convenabil tratament pentru afecţiuni ale prostatei

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la sănătatea bărbaților implică educarea bărbaților despre sănătatea prostatei. Aproximativ 1 din 8 bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată la un moment dat în viață. Vă oferim cele mai relevante informaţii despre sănătate prostatei şi cum vă poate ajuta aplicaţia Optimerix să găseşti cel mai convenabil tratament pentru afecţiunile prostatei!

Deși cancerul de prostată este mai probabil să se dezvolte la anumiți bărbați, cum ar fi bărbații cu vârsta peste 65 de ani, acesta este încă unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate la bărbați. Prin urmare, importanța sănătății prostatei este o problemă gravă de sănătate publică. 

Există câteva probleme specifice ale prostatei de luat în considerare atunci când ne uităm la importanța sănătății prostatei. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre prostată și la ce să aveți grijă.

Ce este prostata?

Prostata este o glandă unică numai pentru bărbați. Este de dimensiunea unei mingi de golf și joacă un rol major în sistemul reproducător masculin. Prostata ajută la producerea lichidului care compune o parte din material seminal.

Glanda prostatică este situată în fața rectului și chiar sub vezica urinară. De asemenea, îmbrățișează partea superioară a uretrei, care este o structură tubulară responsabilă cu transportul urinei din corp în vezica urinară. Din acest motiv, problemele cu prostata pot afecta atât funcțiile sexuale, cât și cele urinare.

Afecțiuni ale prostatei

Hiperplazia benignă de prostată (HBP)

Cunoscută și sub denumirea de HBP, hiperplazia benignă de prostată este o afecțiune frecventă la bărbații în vârstă. Ea afectează aproximativ 50% dintre toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 51 și 60 de ani și până la 90% dintre bărbații cu vârsta de 80 de ani și peste o au. Se caracterizează printr-o prostată mărită, care poate îngreuna urinarea. Deși cauza exactă a BPH nu este bine cunoscută, aceasta poate fi cauzată de modificări hormonale care apar odată cu vârsta. Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, nivelul de testosteron scade. Nivelurile mai ridicate de estrogen sau DHT (dihydrotestosterone) pot fi responsabile pentru promovarea creșterii celulelor în prostată.

Prostatita

Prostatita este inflamația glandei prostatei. O infecție sau inflamație a prostatei poate face dificilă sau dureroasă urinarea sau ejacularea. Unii bărbați cu prostatită ar putea să nu prezinte simptome. Este de obicei cauzată de bacterii care au călătorit de la uretră la prostată.

Cancer de prostată

Cancerul de prostată se dezvoltă din creșterea anormală a celulelor din prostată. Unii bărbați pot fi mai predispuși la dezvoltarea cancerului de prostată decât alții. De exemplu, bărbații afro-americani au cu 75% mai multe șanse de a dezvolta cancer de prostată decât bărbații albi. Alți factori de risc pot include istoricul familial, fumatul, obezitatea și alte obiceiuri alimentare sau de stil de viață.

Tratamentul pentru afecțiunile prostatei

De obicei, semnele de avertizare pentru cancerul de prostată sunt inexistente sau ușor de ratat. Ghidurile recomandă ca screeningul antigenului specific prostatic (PSA) să fie o alegere individuală pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 55 și 69 de ani. Acest lucru se datorează faptului că testarea PSA poate oferi doar un mic beneficiu pentru reducerea șanselor de deces din cauza cancerului de prostată. Bărbații cu vârsta de 70 de ani și peste nu li se recomandă de obicei să facă testarea PSA.

Tratamentul va depinde de afecțiunea prostatei tratată. Anumite medicamente, cum ar fi alfa-blocantele, pot ajuta la relaxarea mușchilor colului vezicii urinare la bărbații cu HBP. Medicamente precum Doxazosin, Kamiren, Cardura (doxazosinum), Urorec (sulodesinum) sau Fokusin,Omnic Tocas, Contiflo, Tamsol, etc (tamsulosinum) pot ajuta un bărbat cu HBP să urineze mai ușor.Inhibitorii de 5-alfa reductază Finasterida, Proscar (finasteridum), Duodart, Avotard, Dutasterida (dutasteridum) sunt utilizați pentru tratamentul HPB prin reducerea volumului prostatei și produc o ameliorare a debitului urinar. Bărbaților cu prostatită li se poate prescrie un antibiotic dacă afecțiunea este cauzată de o bacterie. Chimioterapia este adesea tratamentul de elecție pentru bărbații cu cancer de prostată.

Cum te ajută Optimerix să găsești medicamentele de mai sus și să economisești bani?

Optimerix vă poate ajuta să economisiți bani la medicamentele pentru boli ale prostatei. 

Medicamentele pentru boli ale prostatei pot fi achiziționate pe bază de rețetă sau fără rețetă dacă fac parte din clasa OTC-urilor. Casa de asigurări vă ajuta la acoperirea unei părți din costului medicamentelor pe rețetă electronică pentru alergii dacă acestea sunt prescrise de un medic urmând ca dvs. să mai achitați o co-plată. În caz contrar, va trebui să plătiți prețul în numerar al medicamentului sau dacă decideți să nu mergeți la medic și să apelați la sfatul farmacistului care vă poate recomanda un OTC.

Dacă vi s-a prescris un medicament pentru a vă trata boala prostatei, acesta ar putea deveni scump. Optimerix este o aplicație care vă ajută să economisiți bani pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă și nu numai. Încercați instrumentul de căutare online convenabil pentru a găsi toate medicamentele de care aveți nevoie la farmaciile cele mai apropiate de dvs. Pur și simplu introduceți medicamentul în bara de căutare din fluxul ''rețetă simplă''. 

Dacă mergem în aplicația Optimerix la fluxul "rețetă simplă" și căutăm spre exemplu tamsulosinum aplicația returnează o sumedenie de produse care conțin tamsulosinum. 

Cu ajutorul tab-ului "Filtrează" avem posibilitatea să alegem din "Substanța Activă" varianta tamsulosinum simpla, necombinată cu alte produse și există si combinatii de "dutasteridum+tamsulosinum" sau "solifenacinum succinate+tamsulosinum", sub diferite forme farmaceutice și concentrații (comprimate cu elib. prel, compr film.cu elib.prel, caps. elib.modif,caps.elib.prel,etc). Toate acestea vă ajută să știți ce produse există pe piață, în funcție de ce afecțiune aveți, să vedeți prospectul produsului, modul de ambalare, iar dacă produsul intră in categoria "medicament", adică cu rețetă de la medic, puteți da click pe el și în dreptul prețului veți vedea că aplicația vă arată prețul maxim per cutie și co-plata pe lista A dacă veți obține o rețetă de la medic. 

Aplicația Optimerix are și butonul de ordonează după (cel mai ieftin, cel mai scump, relevanță) și foarte important, dacă alegeți ordonarea după "cel mai ieftin", aplicația ordonează produsele în funcție de prețul per pastilă, nu per cutie, lucru care vă ajută să vedeți într-adevăr care este cel mai ieftin produs. 

Într-o etapă foarte apropiată, când o să se listeze cât mai multe farmacii în aplicație și iși vor prezenta ofertele comerciale vor fi prezente și prețurile la OTC-uri în fiecare farmacie și aveți șansa să câștigați și cupoane de reducere atât la rețete cât și la vânzare liberă dacă vă prezentați cu ele în farmacii.

Optimerix vă poate ajuta să economisiți până la 90% la medicamentele de marcă și cele generice. 

Sănătatea prostatei este importantă pentru toți bărbații pentru a evita viitoarele complicații de sănătate pe drum. Asigurați-vă că efectuați controale regulate cu medicul dumneavoastră și respectați orice sfat medical oferit de acesta. Dacă trebuie să luați medicamente, Optimerix este aici pentru a vă ajuta! Instalează acum aplicaţia din Google Play şi AppStore!

sanatatea-prostatei-tratament