Medicamente pentru alergii și cunoașterea opțiunilor de tratament cu ajutorul Optimerix

Alergiile pot fi ușor enervante în cel mai bun caz și complet debilitante în cel mai rău caz. Simptomele alergiilor pot varia de la mâncărime și urticarie până la strănut și congestie. Aceste simptome sunt în mod obișnuit declanșate de acarieni de praf, de păr de animale de companie sau de polen și pot lovi în orice moment. S-ar putea să te simți bine într-o lună, iar apoi să te lupți cu un nas înfundat constant luna următoare.

În timp ce sezonul polenului începe de obicei primăvara, s-ar putea să începeți să aveți simptome încă din ianuarie. Alte persoane pot prezenta simptome pe tot parcursul anului. În orice caz, este în interesul tău să cunoști opțiunile tale când vine vorba de medicamente pentru alergii. La urma urmei, nu poți fi niciodată prea pregătit.

Antihistaminice

Antihistaminicele sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate medicamente pentru alergii. Ele sunt, în general, împărțite în două grupuri: antihistaminice de prima generație și antihistaminice de a doua generație.

Antihistaminice de prima generație

Antihistaminicele de prima generație au mai multe șanse decât antihistaminicele de a doua generație să traverseze barieră hemato-encefalică și să provoace efecte secundare precum somnolență, oboseală și sedare. Antihistaminicele de prima generație includ Dermodrin, Calmaben, Rival (difenhidraminum), Clorfeniramin (clorfeniramină sau chlorphenaminum). Persoanele care suferă de simptome pe timp de noapte, cum ar fi mâncărimea nocturnă, ar putea prefera un antihistaminic de prima generație.

Antihistaminice de a doua generație

Majoritatea oamenilor preferă antihistaminice de a doua generație pentru capacitatea lor de a ameliora simptomele fără a provoca la fel de multă somnolență ca antihistaminicele mai vechi. Antihistaminicele de a doua generație includ Claritin, Roletra,etc (loratadină), Aerius, Dasselta,etc (desloratadinum), Zyrtec, Zenaro, Xyzal, etc (cetirizinum) și Allergodil (azelastinum).

Decongestionante

Decongestionantele au ca scop ameliorarea congestiei nazale, unul dintre simptomele de bază ale rinitei alergice (febra fânului). Congestia nazală este adesea însoțită de inflamarea căilor nazale. Decongestionantele acționează prin constrângerea vaselor de sânge care căptușesc căile nazale. Prin constrângerea vaselor de sânge din căile nazale, decongestionantele pot fi eficiente pentru ameliorarea inflamației și congestiei nazale.

Decongestionante orale

Decongestionantele orale includ Sudafed (pseudoefedrinum) și Bioflu, Fenefrin,etc (fenilefrină sau phenylephrinum). Aceste medicamente fără prescripție medicală pot oferi o ușurare temporară a congestiei.

Decongestionante nazale

Decongestionantele nazale acționează direct asupra căilor nazale pentru a reduce inflamația. Cel mai frecvent utilizat decongestionant nazal este Afrin, Rinoxin, Oxamet,Nasivin (oxymetazolinum). Nu este recomandat să folosiți decongestionante nazale mai mult de câteva zile. Folosirea lor mai mult decât atât poate duce la ceea ce este cunoscut sub numele de congestie de rebound, în care simptomele de congestie se agravează chiar și după tratament.

Corticosteroizi

Corticosteroizii pot fi utilizați pentru a trata simptomele alergice deranjante. Acţionează prin reducerea umflăturilor şi inflamaţiilor asociate cu alergiile. Există mai multe tipuri de corticosteroizi și pot veni în diferite formulări, cum ar fi creme topice, spray-uri nazale și tablete orale.

Corticosteroizi topici

Corticosteroizii topici sunt adesea recomandați pentru reacțiile alergice la nivelul pielii. Un corticosteroid local, cum ar fi Hidrocortizon (hydrocortizonum), Triderm (betametasonum+clortrimazolum+gentamicinum) sau Clobetasol, Dermovate, etc (clobetasolum), poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergice, cum ar fi mâncărimea și înroșirea pielii.

Corticosteroizi nazali

Corticosteroizii nazali sunt utilizați în mod obișnuit pentru a trata simptomele nazale ale alergiilor. În comparație cu antihistaminice și decongestionante, corticosteroizii nazali pot dura mai mult pentru a începe să ofere beneficii maxime. Poate dura până la două săptămâni pentru ca corticosteroizii nazali să producă efecte maxime și, din acest motiv, sunt în general utili pentru alergiile pe tot parcursul anului. Corticosteroizii nazali includ Flonase,Flixotide,Cultivate,Avamys (fluticasonum), Nasonex, Elocom, Mometazona,etc (mometasonum) și Nasacort (triamcinolonum).

Corticosteroizi orali

Corticosteroizii orali sunt de obicei rezervați pentru simptomele alergice severe. Acestea ar trebui folosite doar pe termen scurt pentru a ameliora inflamația severă. Utilizarea pe termen lung a corticosteroizilor poate duce la reacții adverse grave, inclusiv glaucom, sindrom Cushing, agravare a diabetului zaharat și osteoporoză.

Cum te ajută Optimerix să găsești antialergicele de mai sus?

Optimerix vă poate ajuta să economisiți bani la medicamentele pentru alergii.

Medicamentele pentru alergii pot fi achiziționate pe bază de rețetă sau fără rețetă dacă fac parte din clasa OTC-urilor. Casa de asigurări vă ajuta la acoperirea unei părți din costului medicamentelor pe rețetă electronică pentru alergii dacă acestea sunt prescrise de un medic urmând ca dvs. să mai achitați o co-plată. În caz contrar, va trebui să plătiți prețul în numerar al medicamentului sau dacă decideți să nu mergeți la medic și să apelați la sfatul farmacistului care vă poate recomanda un OTC.

Dacă mergem în aplicația Optimerix la fluxul "rețetă simplă" și căutăm spre exemplu cetirizinum aplicația returnează o sumedenie de produse care conțin cetirizinum, dar nu toate sunt OTC-uri (se poate alege de pe butonul filtrează forma de prescriere unde avem variantele OTC, P-6L, P-RF, PR, iar aceste prescurtări dacă nu știți ce înseamnă le aveți explicate dacă mergeți la butonul "Ajutor" din interfața principală a aplicației. 

Cu ajutorul tab-ului "Filtrează" avem posibilitatea să alegem din "Substanța Activă" varianta cetirizinum simplu, necombinat cu alte produse (și aici avem OTC-uri și medicamente pe bază de rețetă la diverse concentrații și forme farmaceutice) și există levocetirizinum, sub diferite forme farmaceutice și concentrații (compr, compr filmate, sol inj, sol inj/perf, picături orale, sol, capsule moi,etc). Toate acestea vă ajută să știți ce produse există pe piață, în funcție de ce afecțiune aveți, să vedeți prospectul produsului, modul de ambalare, iar dacă produsul intră în categoria "medicament", adică cu rețetă de la medic, puteți da click pe el și în dreptul prețului veți vedea că aplicația vă arată prețul maxim per cutie și co-plata pe lista A dacă veți obține o rețetă de la medic. 

Aplicația are și butonul de ordonează după (cel mai ieftin, cel mai scump, relevanță) și foarte important, dacă alegeți ordonarea după "cel mai ieftin", aplicația ordonează produsele în funcție de prețul per pastilă, nu per cutie, lucru care vă ajută să vedeți într-adevăr care este cel mai ieftin produs. 

Într-o etapă foarte apropiată, când o să se listeze cât mai multe farmacii în aplicație și își vor prezenta ofertele comerciale vor fi prezente și prețurile la OTC-uri în fiecare farmacie și aveți șansa să câștigați și cupoane de reducere atât la rețete cât și la vânzare liberă dacă vă prezentați cu ele în farmacii.

Optimerix vă poate ajuta să economisiți până la 90% la medicamentele de marcă și cele generice. Dacă trebuie să luați medicamente, Optimerix este aici pentru a vă ajuta!

Instalează acum aplicaţia Optimerix din Google Play sau AppStore!

medicamente-alergii-tratament