Durerea și inflamația: Prezentare generală a tratamentului cu ajutorul aplicaţiei Optimerix

Durerea și inflamația sunt destul de frecvente în rândul adulților, iar tratarea lor poate deveni o pacoste. Din fericire, există o serie de opțiuni de tratament disponibile pentru a reduce sau gestiona simptomele. Află mai multe informaţii relevante despre tratarea durerii și a inflamației mai jos! De asemenea, la finalul articolului îţi arătăm cum poţi căuta medicamente pentru durere şi inflamaţie cu ajutorul aplicaţiei Optimerix.

Aproximativ 20% dintre adulți experimentează durere în majoritatea zilelor săptămânii. Durerea poate fi cauzată de inflamația datorată leziunilor, cum ar fi leziunile spatelui, sau de afecțiuni medicale, cum ar fi artrita. Deși cu durerea poate fi dificil de trăit, există tratamente disponibile pentru gestionarea ei. Acestea includ atât tratamente medicamentoase, cât și non-medicamente.

Semnele și simptomele inflamației

Inflamația este modalitatea corpului de a face față unei răni sau daune aduse corpului. După o leziune, de exemplu, sistemul imunitar începe un răspuns inflamator acut pentru a vindeca țesuturile rănite. Inflamația poate fi, de asemenea, cronică. Inflamația cronică din artrita reumatoidă este cauzată de un sistem imunitar hiperactiv. Semnele și simptomele inflamației pot include:

  • Durerea: Aceasta este cauzată de substanțele chimice inflamatorii care stimulează terminațiile nervoase, determinând zonele afectate să se simtă mai sensibile.
  • Umflare: Aceasta este cauzată de ceea ce este cunoscut sub numele de edem sau o acumulare de lichide la locul afectat.
  • Căldura: O creștere a fluxului de sânge în zona afectată poate face ca zona să se simtă caldă atunci când este atinsă.
  • Roșeață: Acesta este un alt rezultat al creșterii aportului de sânge în zona leziunii.
  • Reducerea/Pierderea funcției zonei afectate: Dificultate în deplasarea zonei.

Tipuri de durere

 

Există două tipuri principale de durere: acută și cronică.

Durerea acută

  • Durerea acută apare de obicei brusc, din cauza unei boli, răni sau inflamații. Poate fi adesea diagnosticată și tratată. De obicei, dispare (în decurs de 4 săptămâni), deși uneori se poate transforma în durere cronică.

Durerea cronică

  • Durerea cronică durează mult timp (peste 3 luni) și poate provoca probleme severe. Inflamația cronică poate fi una dintre cauzele durerii cronice.

Citeşte şi Diferenţa dintre o boală acută şi una cronică

 

Tratamente generale pentru durere și inflamație

Durerea nu este întotdeauna vindecabilă, dar există multe modalități de a o atenua. Tratamentul depinde de cauza și tipul durerii. Tratamentele non-medicamentale, cum ar fi kinetoterapie, acupunctura, meditația și tratamentele medicamentoase, cum ar fi analgezicele, sunt opțiuni eficiente pentru tratarea durerii și a inflamației.

Toată lumea experimentează durere și răspunde diferit la tratamente. Ca întotdeauna, cel mai bine este să consulţi medicul pentru a înțelege cele mai bune opțiuni de tratament.

Tratamente non-medicamentale pentru durere şi inflamaţie

Tratamentele non-medicamentale sunt adesea preferate și recomandate mai întâi înainte de a încerca un medicament pentru a calma durerea. Acestea includ metode naturale pentru a ajuta la gestionarea durerii.

Terapia fizică îţi poate îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea, precum și capacitatea de a desfășura activități zilnice. Aceasta include diverse tehnici, cum ar fi masajul, manipularea și alte terapii bazate pe mișcare. Kinetoterapeuții vă pot oferi sfaturi și îndrumări cu privire la tipul de terapie care vă poate ajuta.

Acupunctura este un tip de terapie care folosește ace foarte subțiri pentru a stimula anumite puncte ale corpului. Este un tratament antic bazat pe cultura chineză, care se axează pe ideea de qi sau energia care curge prin corp. Practicanții acupuncturii cred că reechilibrarea qi-ului este vitală pentru a sprijini procesele de vindecare ale organismului, iar cercetările sugerează că acupunctura este eficientă pentru durerea cronică.

Meditația implică antrenamentul de conștientizare, acceptarea momentului prezent și relaxare fizică. Există diferite tehnici pentru a practica meditația, inclusiv concentrarea asupra respirației și vizualizarea imaginilor pozitive. Dovezi puternice sugerează că meditația poate ajuta la îmbunătățirea durerii și a calității vieții.

Sunt disponibile și alte tratamente fără medicamente. În cazurile severe, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a trata probleme mai grave.

Consultă medicul pentru a discuta care tratamente fără medicamente sunt potrivite pentru tine!

Tratamente medicamentoase pentru durere şi inflamaţie

Utilizarea analgezicelor fără prescripție medicală (OTC) poate fi o modalitate eficientă de a atenua durerea ușoară până la moderată.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene OTC (AINS) sunt adesea folosite pentru dureri minore, dureri și dureri asociate cu inflamația. AINS OTC includ aspirina, naproxenul și ibuprofenul. AINS acționează pentru a reduce durerea prin blocarea anumitor substanțe inflamatorii din organism. Prin urmare, aspirina, naproxenul și ibuprofenul sunt opțiuni bune de calmare a durerii pentru cei care au dureri asociate cu inflamația.

Un alt exemplu de analgezic OTC eficient este paracetamolum. Nu este un antiinflamator, dar este o opțiune bună pentru pacienții care nu pot lua AINS pentru ameliorarea durerilor minore.

Datorită riscurilor potențiale sau efectelor secundare, este important să urmezi  întotdeauna îndrumările medicului (sau farmacistului) și să utilizezi analgezice conform instrucțiunilor de dozare.

Dacă este necesar, medicul îţi poate prescrie un analgezic mai puternic, pe bază de rețetă. Discută cu medicul tău pentru a rezolva problemele generate de durere şi inflamație!

Acum că ştii unele dintre cele mai eficiente modalități de a gestiona durerea asociată cu inflamația, poţi căuta cu ajutorul Optimerix cele mai convenabile tratamente!

Cum te ajută Optimerix să găsești produse pentru durere și inflamație

Dacă mergi în aplicația Optimerix la fluxul "rețetă simplă" și cauţi paracetamolum aplicația returnează o sumedenie de produse care conțin paracetamol, dar nu toate sunt OTC-uri (se poate alege de pe butonul filtrează forma de prescriere unde avem variantele OTC, P-6L, P-RF, PR, iar pentru aceste prescurtări dacă nu ştii ce înseamnă, ele sunt explicate dacă apeşi pe butonul "Ajutor" din interfața principală a aplicației). La fel se poate proceda și pentru căutarea de aspirina, naproxen și ibuprofen.

Cu ajutorul tab-ului "Filtrează" ai posibilitatea să alegi din "Substanța Activă" varianta de paracetamolum simplu, necombinat cu alte produse (și aici avem OTC-uri și medicamente pe bază de rețetă la diverse concentrații și forme farmaceutice). În plus, există tot felul de combinații de paracetamolum+codeina, paracetamolum+ibuprofen, paracetamolum+chlorpheranaminum, paracetamolum+cafeinum, paracetamolum+diclofenacum, paracetamolum+phenylephrinum, paracetamolum+tramadolum, paracetamolum+difenhidraminum , sub diferite forme farmaceutice și concentrații (compr, compr effervescente, compr cu elib prelungită, compr filmate, orodispensabile, pulb pt sol orală, pulb pt sol orală în plic, sirop, sol orală, sol orala pt copii, sol perfuzabilă, supozitoare etc).

 

Toate acestea te pot ajuta să ştii ce produse există pe piață, în funcție de ce afecțiune ai, să vezi prospectul produsului, modul de ambalare şi dacă produsul intră în categoria "medicament", adică se poate lua doar cu rețetă de la medic. De asemenea, poţi da click pe el și în dreptul prețului vei vedea că aplicația îţi arată prețul maxim per cutie și co-plata pe lista A dacă vei obține o rețetă de la medic. 

Aplicația  Optimerix are și butonul de ordonează după (cel mai ieftin, cel mai scump, relevanță) și foarte important, dacă alegi ordonarea după "cel mai ieftin", aplicația ordonează produsele în funcție de prețul per pastilă, nu per cutie, lucru care te ajută să vedeți într-adevăr care este cel mai ieftin produs.

Într-o etapă foarte apropiată, când se vor lista cât mai multe farmacii în aplicație și își vor prezenta ofertele comerciale, vor fi prezente și prețurile la OTC-uri în fiecare farmacie și ai șansa să câştigi și cupoane de reducere atât la rețete, cât și la vânzare liberă dacă te prezinţi cu ele în farmacii.

Optimerix te poate ajuta să economisiți până la 90% la medicamentele de marcă și cele generice. Dacă trebuie să iei medicamente pentru durere şi inflamaţie, Optimerix este aici pentru a te ajuta! Instalează acum aplicaţia gratuit din Google Play şi AppStore

durerea-si-inflamatia-tratament.jpg