Beneficiile medicamentelor generice pentru pacienți și pentru sistemul de sănătate

Medicamentele generice sunt versiuni alternative ale produselor farmaceutice de marcă, care au aceleași substanțe active, dozaje, forme și metode de administrare, dar sunt vândute la prețuri mai mici.

Medicamentele generice pot fi fabricate după ce patentul original al medicamentului de marcă expiră, permițând altor companii să le producă și să le vândă.

Beneficiile medicamentelor generice

Există mai multe beneficii importante ale medicamentelor generice:

Preț mai mic

Cel mai evident beneficiu al medicamentelor generice este că sunt mai ieftine decât medicamentele de marcă. Așadar, aceste produse sunt accesibile pacienților care pot face economii substanțiale dacă aleg varianta generică a unui medicamente

Eficiență echivalentă

Medicamentele generice sunt la fel de eficace ca și medicamentele de marcă. Acestea au aceleași substanțe active și sunt supuse acelorași testări pentru a se asigura că sunt sigure și eficace.

Asigură accesibilitate

Medicamentele generice asigura accesibilitatea la tratament pentru pacienții care ar fi putut fi excluși din tratament din cauza costurilor inaccesibile pentru medicamentele de marcă

Citește și Diferenţa dintre medicamentele generice şi cele originale

Contribuie la controlul costurilor din sănătate

Utilizarea medicamentelor generice contribuie la controlul costurilor sistemului de sănătate prin reducerea costurilor asigurărilor de sănătate și prin furnizarea de alternative mai accesibile pentru pacienți.

Contribuie la reducerea deficitului bugetar

Utilizarea medicamentelor generice contribuie la reducerea deficitului bugetului țării, făcând fondurile disponibile pentru alte servicii necesare din sistemul de sănătate.

Cu toate că medicamentele inovative şi cele originale au preţuri diferite, ele au acelaşi efect, întrucât conţin aceeaşi substanță activă.

Dacă vrei să știi ce corespondent generic poţi găsi pentru medicamente pentru care ai o reţetă compensată, poți încerca aplicația mobilă Oprimerix.

Aplicaţia este extrem de uşor de folosit și se poate instala gratuit din Google PlayAppStore și App Gallery.

beneficiile_medicamentelor_generice.jpg